Sfaturi pentru intretinerea masinii de spalat rufe

Atunci cand cautam cea mai buna masina de spalat trebuie sa avem in vedere cativa factori esentiali pentru a avea aparatul disponibil cat mai mult timp, sa ne ofere fiabilitate in timp si un service ieftin in cazul in care apar anumite defectiuni. De cele mai multe ori, perioada de garantie acordata are valoarea de 60 de luni si mi se pare un timp bun pentru a observa anumite defectiuni. Sunt de parere ca daca in aceasta perioada nu au aparut defectiuni majore sau unele repetate putem spune ca achizitia noastra a meritat si a fost facuta in mod inteligent. Defectiunile ce apar dupa aceasta perioada se datoreaza utilizarii electrocasnicului respectiv si mi se par defectiuni normale ce pot avea cauza uzurii unor consumabile cum ar fi cureaua motorului. Furtunele ce conduc apa sau ajuta la evacuarea ei se pot deteriora si ele cu timpul si se poate ajunge in situatia ca ele sa se rupa si sa produca si alte pagube. Deteriorarea pompei de apa se poate produce atunci cand nu curatam frecvent filtrul amplasat in partea de jos a masinii. Acolo sunt adunate obiecte mici sau manuchiuri din tesatura hainelor ce nu au putut fi evacuate pe furtunul de evacuare. Aceste resturi impiedica functionarea corecta a pompei si pot duce in timp la aparitia defectiunilor.

O atentie sporita trebuie acordata si pe partea de alimentare cu apa curenta. Aici vorbim in primul rand de apa dura ce poate cauza defectiuni majore in cadrul sistemelor interne ale masinii de spalat. Folosirea substantelor ce reduc duritatea apei se dovedeste o varianta buna si ajuta la indepartarea calcarului din cadrul pieselor interne. Poti opta la un interval de timp si pentru o curatate totala a sistemelor cu ajutorul unor solutii speciale. Daca apa este prea dura poti opta pentru montarea unui filtru de apa chiar inainte de alimentarea cu apa. Inca un sfat pe care va indemn sa il urmati este montarea unui robinet la teava de apa pe care il veti porni doar atunci cand masina se va pune in functiune. Nu are un pret asa mare de achizitie si va poate scapa de schimbarea supapei ce permite accesul apei in cuva. Fara montarea acestui robinet aceasta supa ar sta mereu sub o presiune mare si cu timpul va ceda. Costul schimbarii acestei piese si manopera sunt obligatoriu mai mari decat achizitia unui robinet simplu din comert. Se intampla de multe ori ca apa curenta sa fie oprita sau sa fie golita o parte din instalatia de alimentare a blocului sau casei. In acest timp si apa din teava ce alimenteaza furtunul masinii se va scurge pe instalatie. In momentul realimentarii intre supapa si apa ce va veni pe teava va exista un volum mic de aer ce va apasa pe acesta supapa pana in momentul cand masina va porni prima data. Vezi auzi in acel moment un sunet mai amplu al aerului comprimat ce intra si el in cuva. Aceste presiuni, altele mai puternice ce pot aparea pe teava de alimentare, dar si cea obisnuita ce apare atunci cand masina este oprita pot imprima supapei o presiune moderata sau mare si o pot deteriora cu timpul.

Chiar daca modele noi de masini de spalat din anul 2015 au sisteme moderne aceste defectiuni pot aparea mai devreme sau mai tarziu si este mai bine sa prevenim decat sa suportam costuri mai mari cu piesele sau cu unele pagube ce au aparut in urma functionarii necorespunzatoare. Pe partea de energie electrica pot exista anumite fluctuatii mare ce pot defecta piesele interne. Am citit pe net atatea cazuri si consider ca este mai bine deconectarea cablului de alimentare de la priza dupa terminarea ciclului de spalare si mai ales cand se scot hainele din cuva.

Legat de partea de amplasare a masinii de spalat trebuie sa stii ca daca va fi montata intr-un mediu umed piesele interne vor oxida cu timpul, asa ca va recomand sa aerisiti constant baia dupa ce ati folosit masina de spalat sau dusul. Montarea unui ventilator ce va evacua aburul se dovedeste o varianta buna si ajutatoare. Daca alegeti sa transportati masina de spalat pe distante mai lungi trebuie sa aveti in vedere montarea pieselor de blocare pentru cuva. Aceasta piesa este asemanatoare cu un surub mai lung ce este invelit intr-un plastic dur si ajuta la mentinerea cuvei in pozitie corecta pe timpul transportului. Fara aceasta piesa cuva se poate misca in diverse pozitii pe timpul transportului si poate duce la indoirea sau deteriorarea partiala. Amplasarea acestui electrocasnic pentru spalat rufe pe o suprafata dura si dreapta va avea bune rezultate in mentinerea unei pozitii bune pentru cuva in timpul finctionarii, dar va duce si la un ciclu de spalare ce se va desfasura in conditii optime si va asigura economii de energie si apa.

 

2 comments on “Sfaturi pentru intretinerea masinii de spalat rufe

  1. Pingback: Beko WMY71033LMB3

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *