Cum alegem masina de spalat in functie de posibilitatile de incorporare

Masina de spalat rufe este un electrocasnic ce ar trebuie sa existe in orice locuinta. Ofera spalarea si curatarea hainelor, tesaturilor si diferitelor tipuri de lenjerii sau articole mai voluminoase. Unele dintre ele beneficiaza si de programe speciale pentru spalarea articolelor de incaltaminte. Locul de instalare al acestui aparat trebuie sa ofere doua conditii importante: prezenta tevii de alimentare cu apa si existenta gurilor de scurgere ce ofera evacuarea apei.

Instalarea in baie

Este una dintre cele mai accesibile variante pentru ca aici intalnim atat alimentarea cu apa rece cat si existenta tevii de evacuare. Este o optiune buna pentru ca avem la indemana hainele murdare in cosul special de rufe, dar si acces rapid la detergenti sau la balsamul de rufe. In aceasta zona ne putem orienta in functie de spatiul disponibil si putem alege modele slim sau cu incarcare verticala pentru cele cu suprafata redusa sau modele clasice si cu capacitate mare de incarcare daca avem spatiu disponibil suficient. Am observat in multe apartament si existenta mobilierului de baie, adica rafturi speciale cum intalnim la bucatarie. In acest caz puteti opta pentru un model incorporabil care se va incadra perfect in spatiul destinat si va fi acoperit de panoul frontal.

Instalarea pe hol

Holul ofera posibilitati de instalare pentru aparatele de spalat rufe, dar asa cum am amintit mai sus si aici trebuie sa existe conducte speciale de alimentare cu apa si altele de evacuare. In unele locuinte vechi am gasit trase aceste conducte si pe hol si ofera mediul perfect pentru a instala acest tip de electrocasnic. In aceasta situatie baie este de obicei de dimensiuni ceva mai reduse si nu se impune a se instala in locatia respectiva. Pe hol putem opta pentru modele cu incarcare verticala, frontala, modele slim sau modele de dimensiuni normale.

Instalarea masinii de spalat rufe in bucatarie

Este o optiune buna daca vrei mai mult spatiu in baie si doresti o incorporare eleganta in cadrul mobilei de bucatarie. Multe modele au dimensiuni standard din acest punct de vedere si vin la pachet cu balamale speciale pentru a instala panoul frontal. Este de inteles ca in acest loc nu putem instala un model cu incarcare verticala care sa fie si incorporabil. Panoul de control ramane de cele mai multe ori vizibil pentru a avea acces la functiile aparatului, iar usa pentru deschidere o putem folosi la incarcare si descarcarea rufelor. In bucatarie poti suplimenta alimentarea cu apa si evacuarea cu tevi suplimentare pentru a alimenta o masina de spalat vase sau/si una pentru a spala rufele. In toate cazurile de mai sus va recomand sa montati un robinet pe teava de alimentare cu apa pentru a nu tine in presiune supapa aparatului, sa permiteti uscarea circa 20 minute dupe finalul ciclului de spalare si sa curatati periodic filtrul de scame.

 

Masina-de-spalat-rufe-Beko-WTV-8734-XS0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *