Chiuvete din granit: modele rezistente si usor de curatat

Atunci cand incepi sa proiectezi planul pentru amenajarea bucatariei trebuie sa iei in calcul asezarea electrocasnicelor intr-o ordine si pozitie ideala pentru o utilitate maxima. Cuptorul il poti amplasa fie sub plita, fie deasupra blatului; depinde de preferitnele fiecaruia, iar daca optezi pentru varianta a doua poti folosi spatiul de sub plita si in alte scopuri. Amplasarea deasupra blatului v-o recomand s-o faceti atunci cand lungimea bucatariei este mai mare de 4-5 m sau cand se desfasoara pe doua laturi. Este incomod sa amplasezi un cuptor pe o lungime a bucatariei de 3 m (din cei 3 m se scad 60 cm latimea cuptorului, ramanand astfel disponibil doar 2,4 m, spatiu in care trebuie sa te incadrezi cu plita, chiuveta,  spatiul dintre ele mai sus amintit, dar sa ramana si suficient spatiu pentru lucru).

Chiuvetele din granit reprezinta solutii modenre si alternative la cele clasice din inox. Avand in vedere ca este alcatuita dintr-un compozit (roca) si alte substante de imbinare, trebuie sa ii acorzi o atentie sporita pe timpul transportului, dar si la depozitare, manevrare si montare. Daca ti-a fost livrata de catre un curier, o poti verifica la sosire pentru a te asigura de integritatea acesteia si pentru a scapa de neplacerile ulterioare. Unii distribuitori nu accepta reclamatiile dupa predarea coletului de catre curier. Verifica cu atentie colturile, fa un control tactic si vizual pe intreaga suprafata. Aceasta trebuie sa fie uniforma, fara defectiuni sau crapaturi. Acelasi lucru trebuie facut si asupra orificiilor de scurgere in care urmeaza sa fie montate accesoriile de scurgere. Acestea trebuie sa fie finisate si uniforme pentru aplicarea cu succes a garniturilor de etansietate. Gaurile pentru fixarea chiuvetei din tegranit pe blat trebuie sa fie fara crapaturi, altfel nu o sa poti face fixarea in conditii optime. Pachetul trebuie sa contina si accesoriile de scurgere. Exista posibilitatea sa nu le gasesti ulterior asa de usor, pentru ca fiecare chiuveta are propriile sisteme de evacuare a apei sau altele optionale. Garantia este de circa 10 ani in conditii normale de utilizare.

Cum se spala chiuvetele din granit ?

Online poti sa gasesti la preturi ieftine solutii speciale pentru acest tip de roca. Se foloseste un burete moale, fara bureti din sarma sau abrazivi si fara a freca accentuat suprafata. Se recoamnda pulverizarea solutiei pe chiuveta, urmata de o perioada de actionare de 10-15 minute. Se clabuceste usor cu un burete moale si se clateste cu apa rece. Aceste modele se vor dovedi rezistente in timp si isi vor pastra culoarea, fiind mult mai igienice. Vei scapa astfel de petele de rugina ce puteau aparea cu usurinta la unele modele din inox si le vei curata simplu si usor fara prea mult efort.

Ce baterie de bucatarie sa aleg ?

Alegerea bateriei trebuie sa o faci in functie de chiuveta pe care ai decis sa o folosesti. Daca aceasta este din inox poti alege o baterie din acelasi material (baterii de bucatarie din inox modele ieftine gasesti aici). Daca chiuveta este alcatuita din granit sau compozit, trebuie sa te indrepti catre o baterie ce are ca finisaj unul din aceste doua materiale (aici poti gasi modele de baterii de bucatarie la oferta. ). Efectul va fi unul minunat, iar ansamblu de chiuveta si baterie va deveni astfel un tot unitar.
Bateria pentru bucatarie este dispozitivul ce livreaza apa pentru spalarea vaselor sau alte activitati casnice. Dispune de un robinet pentru oprirea/pornirea apei, tot de aici se regleaza si temperatura apei. Se pot monta pe blat, pe chiuveta sau pe peretele din dreptul chiuvetei. Bateriile moderne au o inaltime mare de la care disperseaza apa si permit o spalare mai buna a vaselor si creeaza un spatiu de acces mai mare in cuva. Alege un model care se incadreaza in bugetul tau, dar si in cerintele pe care le astepti. Unele modele mai sofisticate dispun de senzori pentru oprirea apei dar si pentru reglarea temperaturii de spalare sau de leduri in capul de curgere, apa capatand culoarea ledului respectiv. Bateriile de tip dus contin un racord flexibil si telescopic in interiorul corpului bateriei. Poti umple usor vasele de pe plita fara a fi nevoie sa le deplasezi la chiuveta. Livrarea apei se face exact ca la dusul de la baie, adica printr-o serie de orificii apropiate. bateriile in forma ne “U” (intors) au si ele o mare utilitate pentru ca dispun de o inaltime amre de cadere a apei. Astfel vei spalaa vasele simplu si usor. Ca si sfaturi de achizitie, iti recomand sa alegi modele rezistene, cu o perioada de garantie cat mai mare, poate chiar si cele care au dispozitive de economie pentru apa.

chiuveta-granit-ieftina-300x300

3 comments on “Chiuvete din granit: modele rezistente si usor de curatat

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *