Ce televizor sa imi cumpar ?

Este o intrebare care ne framanta pe multi dintre noi atunci cand pornim in cautarea unui televizor pentru locuinta. Este adevarat ca in ziua de azi avem foarte multe branduri disponibile, modele, tehnologii de imagine sau sunet si toate acestea ne fac sa ne gandim daca modelul ales initial se va preta necesitatilor noastre.

Cand m-am mutat in casa noua nu prea aveam asa multe electrocasnice pentru ca nu doream sa fac un credit la care sa platesc ani la rand. Cred ca este mai rentabil sa le cumperi treptat cautand cele mai bune oferte si reduceri prezente pe piata. Am inceput cu electrocasnicele de care aveam nevoie cel mai mult: masina de spalat rufe, combina frigorifica, etc. Televizorul era pe ultimul loc daca as putea spune asa. Intre timp am gasit un model vechi acasa pe care l-am reconditionat si l-am putut folosi o perioada indelungata. Nu era un model performant, dar imi putea asigura minimul de acces la stiri, la un film bun sau la ceva muzica.

Cand m-am stabilizat din punct de vedere financiar am pornit in cautarea unui televizor smart. Nu stiam exact ce inseamna aceasta caracteristica, dar m-am documentat si am gasit pe internet tot felul de informatii. Imi oferea acces la vizionarea videoclipurilor direct de pe youtube, aplicatii din diferite domenii si conectari rapide intre aparatele externe (telefon, camera foto/video)  pentru redarea pozelor sau filmelor. Brandul este un alt factor de care trebuie tinut cont atunci cand alegi un televizor. Daca citesti comentariile produselor cu cele mai multe vanzari vei constata ca parerile sunt impartite si unii considera brandul x cel mai bun, pe cand altii nu s-ar indrepta niciodata catre acesta. Este adevarat si vizibil cu ochiul liber ca fiecare brand are caracteristicile lui si design specific pentru aparate si sunt de parere ca alegerea trebuie facuta in functie de preferinte, de buget si de experienta trecuta cu aparate din aceeasi categorie.

Pretul si bugetul – doi factori care ne fac sa ne indreptam catre aparate mai scumpe sau mai ieftine. Un cuvant de spus aici il are si existenta tehnologiilor pe plan video, audio, partea de conectica sau designul exterior. Diagonala ecranului este un alt factor decisiv, este direct proportionala cu pretul si o putem alege in functie de camera unde va fi instalat televizorul. In bucatarie putem alege aparate cu diagonala de pana la 60 cm, dar putem renunta la functiile smart pentru ca nu gasesc aceasta utilitate necesara in aceasta zona. In camerele de zi poti opta pentru amplasarea televizoarelor cu diagonale ceva mai generoase pentru ca distanta de privit din aceasta camera este ceva mai mare. Unghiul de vizibilitate este o dotare pe care trebuie sa o ai in vedere pentru a oferi vizionari eficiente chiar si atunci cand nu privesti direct spre ecran.

Sonorizarea este un capitol important pentru unii si mai putin important pentru majoritatea dintre noi. Este adevarat ca experienta audio conteza mai ales in timpul unui meci de fotbal sau in timpul unui film captivant. Aparatele moderne ofera sunet suficient in ziua de azi, dispun de egalizator de benzi si efecte speciale reglabile. Poti opta si pentru montarea unui sistem audio extern de putere mai mare prin intermediul mufelor caracterisitice, experienta pe acest plan fiind una noua.

85XD8505

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *