Masini de spalat rufe din seria AED de la Arctic

Seria AED de la Arctic contine 3 modele destul de bine echipate din punct de vedere al tehnologiilor moderne. Toate masinile de spalat au cam aceleasi caracteristici, iar diferentierea este data de capacitatea de incarcare si viteza de centrifugare din timpul stoarcerii. Asadar, putem alege un model romanesc rezistent si economic daca dispunem de un buget sub 1300 lei.

AED7000A++ – dispune de incarcare frontala cu pana la 7 kg rufe uscate alaturi de o viteza de stoarcere de 1000 rpm. Clasa de eficienta energetica este prezenta in titlu si consuma cam 0.767 kwh. grila de programe are incluse pana la 15 setari prestabilite pentru bumbac, haine mixte sau delicate, spalare manuala sau haine ce necesita o prespalare. La capitolul asta sta foarte bine, iar pentru un ajutor in selectia programului optim avem cateva instructiuni in zona panoului de comanda. Si programul rapid este o dotare importanta pentru ca putem spala o cantitate mica de rufe intr-un timp relativ scurt cu putine resurse de apa, energie electrica si detergent. Sistemul electronic pentru controlul balansului, blocarea butoanelor impotriva celor mici si programarea intarziata sunt functiile ce completeza arsenalul acestui model destul de ieftin.
La exterior masina de spalat se remarca prin dimensiunile de 84 x 60 x 51 cm si o greutate de 63 kg. Greautatea ar trebui sa fie luata in calcul doar la pozitionarea finala a aparatului pentru ca transportul pentru acest articol este gratuit. CUva este una destul de incapatoare si usor de incarcat datorita desciderii largi a hubloului. Nivelul de zgomot ajunge pana la 60 db in timpul spalarii si urca usor pana la 70 db in timpul stoarcerii. Gradul asta de zgomot este sustinut la minim de designul S-shape pe care il puteti observa pe lateralul peretilor. Panoul de comanda este usor scos in evidenta datorita fundalului gri. Aici avem consolo rotunda pentru selectia programului de spalare si butoane pentru selectia temperaturii, vitezei pentru centrifugare si pentru a activa pornirea intarziata. Displayul LCD este de mici dimensiuni, dar reuseste sa ofere cateva informatii cu referire la timpul ramas pana la finele ciclului de spalare sau cel la care va porni in cazul activarii pornirii intarziate.

Masina-de-spalat-rufe-Arctic-AED7000A-300x300

Arctic AED5040A++ – are o capacitate de incarcare mai mica fata de primul model, adica 5 kg. Dimensiunile aparatului ajung pana la 84 x 60 x 42.5 cm, dar capacitatea asta de spalare e buna daca nu aveti prea multe haine de spalat in mod constant. Observati ca adancimea este mai mica cu circa 20 cm, asadar e un articol potrivit si pentru incaperile mai mici din punctul de vedere al suprafetei. Are incorporate tehnologiile Eco Dose (dispozitiv pentru dozarea detergentului lichid ce asigura o folosire completa fara urme lasate pe testuri) si Eco Wash (permite spalarea cu apa rece pentru diverse articole economisand astfel bani importanti la energia electrica). Grila de programe este asemanatoare cu cea de la modelul precedent, adica putem spala majoritatea tesaturilor fie ca este vorba de camasi, bumbac, lana sau haine sintetice. Datorita dimensiunilor reduse si capacitatii de spalare mai mici scade implicit si consumul anual de apa pana la caloarea de 7700 litri anual si cel de energie pana la 0,72 kwh in programul standard. Deci, daca vrei o masina de spalat rufe slim moderna care sa vine cu mult programe de spalare iti recomand acest model. E una destul de economica si beneficiaza de un finisaj pe culoarea alb.

Masina-de-spalat-rufe-Arctic-AED5040A-1-300x300

Ultimul model la care o sa fac referire in acest articol este Arctic AED6200A++ si cred ca ati observat si din denumire ca este vorba de un aparat cu capacitatea de incarcare de 6 kg si 1200 rpm la centrifugare. Dimensiunile ce-l caracterizeaza au valorile de 84 x 60 x 47 cm si vine finisat pe alb. Comentariile celor ce au cumparat acest produs inclina spre rezultate foarte bune la folosirea detergentului lichid. Este de stiut acest lucru si datorita faptului ca acesta nu lasa urme nici macar pe hainele inchise la culoare. De asemenea, montarea masinii de spalat pe un plan perfect drept si stabil se va reflecta asupra rezultatelor la spalare, consumului de energie electrica si nivelului de zgomot.
Cuva este alcatuita din polipropilena si avem un acces usor pentru incarcare datorita deschiderii de 155 grade a hubloului. Hainele sport, cele ce necesita o spalare manuala, cele din bumbac sau sintetice isi vor gasi mereu ciclul de spalare potrivit in cadrul grilei ce are instructiuni simple cu privire la tesaturi. Urmeaza alegerea temperaturii potrivite si a vitezei la care vor si stoarse rufele – setari ce pot fi stabilite usor cu ajutoru butoanelor din panoul de control.

Masina-de-spalat-rufe-Arctic-AED7000A-300x300

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *